0175. zdravý špaldový chlebík s podmáslím od Rominska


foto: Svetluska78
0175.zdravý špaldový chlebík s podmáslím od Rominska

Autor: Rominska
   Hodnocení: 13%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml podmáslí
2 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
160 g pšeničné celozrnné mouky
200 g špaldové mouky
140 g žitné chlebové mouky (nebo žitné celozrnné)
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: jaburi
č175 Špaldový s podmáslím

Názory čtenářů

Misa 26.12. 13:24  

Dobry den, bylo by mozne nahradit podmasli napr. sojovym mlekem? Mam alergii na laktozu, takze nemohu zadne mlecne vyrobky..
Dekuji

Jitula143 25.10. 10:49  

Minulý týden jsem upekla a byl zatím nejlepší co jsem pekla. Peču teprve chvílku. Dnes ho ale budu péct znovu, všem nám chutnal.

Dratenka12 23.3. 9:18  

Chlebik je vyborny,delala jsem vcera jako svuj teprve druhy ne nove pekarne a naprosta mnamka. Urcite ho budeme delat :-}

kakas 24.10. 14:59  

Nevím,jak ho ohodnotit pěti hvězdičkami.Peču ho pořád,je naprosto výbornej a zdravej,kdo se zajímá trošku o zdravou výživu,můžu jen a jen doporučit!!!!!!!!!!!!Moc děkuji za recept!!!!

kakas 27.9. 12:54  

Moc dobrý chlebíček!!!!!!!!!!!!!!!Jdu ho píct podruhé:o))Děkuji za recept

moralu 9.9. 16:34  

delam si ho kazdy den a je moc a moc dobry

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.