0165. špaldový chléb


foto: Rominska
Špaldový chléb č.165
Anonym
   Hodnocení: 86%  


Suroviny:
350 ml podmáslí
50 ml vody
1 lžíce octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
250 g hladké mouky
250 g špaldové celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme slunečnicová semínka


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Tmavý / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
165.špaldový

foto: pecajka
165. Špaldový chléb

foto: JANČA:-)
č. 0165 Špaldový chléb

foto: Netta12
165. špaldový chléb

foto: NikaV
Špaldový 165.

foto: skoty
165.Špaldový chléb

foto: MiskaR
165.spaldovy chleb

foto: Kyša
chléb 165 s jogurtem a celozrnnou pšeničnou moukou

foto: pipicjukova
špaldový chléb 0165 od Rominska

foto: minka
Špaldový chleba 0165

foto: Perutynka
recept 165. modifikovaný špaldový chleba bez špaldy :) na řezu

foto: PavelX
0165.špaldový chléb 02

foto: PavelX
0165.špaldový chléb 01

foto: lekorka
0165. špaldový chléb

foto: žirafka81
165 špaldový chléb

Názory čtenářů

erika153 12.4. 14:05  

Vynikajuci chlieb!!! Ďakujem za recept a dávam do obľubenych. Jedinú chybičku má, že je podľa mňa málo slaný, takže nabudúce dám aspon dve lyžičky soli.

lekorka 18.6. 14:22  

Tak tento chlebík se u nás ustálil. Peču minimálně 3x týdně. A když není podmáslí, dám kefír. Dokonce jsem neměla jednou nic, nechtělo se mi do krámku, tak jsem dala 2 malé Activie, 150 ml mléka, a zbytek dle receptu. Nyní dělám opět z Activií, a přidala jsem chlebové koření. Fakt super receptík.

caliste 5.6. 11:07  

Super chlebík :o)
Pekla jsem ho poprvé, dala jsem navíc jen několik lžic semínek (lněné, sezam a slunečnice). Krásně nakynul a upekl se. Pouze mi pišla jedna lžička soli málo, té příště přidám :o)

EvkaŠ 6.5. 15:28  

Tak upečeno,chlebík se na poprvé docela povedl,jen trochu spadl,tak je nahoře trochu propadlý,ale už vím kde byla chyba,příště napravím,místo hl.mouky jsem dala žitnou a později jsem se dočetla že je třeba přidat víc kvasnic.Možná jsem šetřila se solí,přidala jsem slunečnici,sezam a lněné semínka,tak to trošku dochutily.Za 2 dny bych měla mít hotový kvásek,tak zkusím i kváskový.Na domácím chlebu je nejlepší hlavně to,že víme co jíme.

EvkaŠ 6.5. 12:44  

Chlebík je v pekárně,tak uvidíme,zatím to vypadá dobře,kyne výborně.Jsem zvědavá,můj první pokus v nové pekárně:-)

žirafka81 30.1. 10:34  

Výborný chlebík. Pekla jsem přesně podle receptu a přidala jen pšeničné otruby (3 lžíce) a 30g směsi semínek slunečnice a lnu.
Krásně kyne. Lze použít i na odložený start.

lekorka 17.1. 21:57  

Chlebík je opravdu velice dobroučký. Místo podmáslí jsem dala kefír, chlebovou mouku a celozrnnou žitnou půl napůl. A dýňová a slunečnicová semínka. Je fakt skvělý!

Jana 17.1. 16:50  

děkuji za recept,chleba je výborný :-)!!!

Perutynka 26.5. 18:49  

ups ... druhý pekařský pokus jsem chtěla napsat :))

Perutynka 26.5. 18:48  

Můj pekařský pokus, chleba vynikající :-)
trochu jsem modifikovala recept (trochu víc, neměla jsem špaldu)
dala jsem 100g tmavé hladké pšeničné, 150g hladké obyč a 250g celozrnné pšeničné (místo špaldy)
navíc jsem přidala lněné semínko, sezam, slunečnici a dýňové semínko. Chleba úžasnej a má kůrku zhora - můj první pokus podle jiného receptu neměl, takže jsem maximálně spokojená. Jen nevím, jak přidat fotku :)

minka 7.2. 17:45  

je výborný jen jsem přidala víc mouky byl řídký a nepropadl mi.

Anndy 28.12. 18:52  

lucapl - určitě ano, jen dej jednou tolik droždí, ať stihne vykynout

lucapl 28.12. 15:17  

Chtěla bych se zeptat, je možno tento chleba péct i programem sprint? Díky

krejzy 8.7. 14:38  

užasný chlebík, tento nám chutil zatial najviac aj dnes sa ho chystám upiecť tak dúfam, že sa opäť podarí :o)

ka69 3.6. 21:44  

Zatím nejlepší chleba,který jsem pekla!!!!!!!

helusa80 29.5. 21:47  

Chuťově je úžasný, ale zatím se mi vždy propadl (asi 3x). Zkusím ubrat tekutin. Nevzdávám se!!! I ušák nám moc chutná :-D

travnice 12.5. 20:06  

bylo to velmy dobré

Nuala 20.3. 10:57  

Ahojky,

chlebik je fantasticky, chuti naozaj ohromne a je makkulinky, ale dosypala som dost muky, nabuduce dam podmaslia len 300 ml. A dala som 1 a 1/2 lizicky soli a 1 a 1/2 cukru.

Anndy 6.1. 19:35  

pipicjukova - fotku stačí vložit do diskuse Domácí pečení chleba - pekárny / klik, pokud máš ve fotografii číslo receptu (což máš), dám pod recept já. Akorát bych tě poprosila, pomocí EDTACE smaž za názvem "od Rominska". není to její recept.

FOTO DO DISKUSE
- klikneš na FOTOGALERIE, vybereš si fotku, jakou chceš dát do diskuse, klikneš na ní,
ona se zvětší. Pod ní, vpravo dole je HTML KODY-klik,
ty zkopíruješ celé to PRVNÍ okno (Vložení malé fotky s odkazem na velkou fotku:...)
- na stránce pod tím je napsáno jak!-
a vložíš to do diskuse.
PROSÍM ZAŘAZUJTE FOTKY DO SPRÁVNÝCH KATEGORIÍ.
U nás to znamená kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY!!!
Pomocí EDITACE pod danou fotkou můžete upravit číslování, komentář i přesunout kategorii

pipicjukova 6.1. 15:56  

pardon za tu chybu

pipicjukova 6.1. 15:54  

chleba je vinikající.
Děkuji za recept.Poslala bych foto,ale zatím jsem nenastudovala kam!

Klerencova 29.8. 12:41  

Mňam, můj první pokus se špaldovou moukou...A voní fantasticky !!

Anndy 10.8. 21:33  

scherrmartina - chléb jsem pekla podle receptu, z čerstvého i sušeného droždí a byl v pořádku. Nebylo droždí dlouho otevřené nebo staré? Více bych ho určitě nedávala

scherrmartina 8.8. 15:05  

ja jsme dala jednu lzicku drozdi a vubec me testo nevybehlo... priste to asi chce cely sacek :-).

Lusil2005 5.7. 10:13  

toto je asi moj najoblubenejsi chlieb. nepamatam sa ze by som niekedy jedla/upiekla lepsi. a najlepsie na nom je ze aj po troch dnoch je uplne perfektny.

pecajka 28.2. 10:20  

Tak ten je fakt výbornej. Dodám foto.

Lentilka11 14.1. 22:30  

opravdu skvělý,jen bych přidala půl lžíčky soli,ale rodině to nevadilo,celý se hned snědl:-)

smiky 4.1. 10:50  

výborný chleba. nakynul i bez cukru. hladkou mouku jsem zčásti (100g) nahradil celozrnnou žitnou moukou.

mamcza2 10.12. 19:09  

jeden z nejoblíbenějších, jen místo hladké mouky dávám pšeničnou chlebovou

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.