0145. italský chlebový věnec Irena.

Autor: Irena.
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
cca 300 ml mléka
špetka cukru a soli
500 g hladké mouky
30 g čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí

náplň
300 g pokrájené šunky
8 oloupaných natvrdo vařených celých vajec
400 g sýra (Parmazán, Čedar...)
hrst bylinek
150 g sušených scezených rajčat (v oleji)
hrst vypeckovaných oliv
olivový olej na zakapání náplně
sůl a pepř na dochucení


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme obdélník, naplníme, smotáme jako závin, dobře uzavřeme a spleteme v cop. Na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem stočíme do věnce, konce dobře spojíme. Necháme cca 45 minut kynout. Pomašlujeme žloutkem rozmíchaným s trochou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.