Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Kousalka
Hodnocení: 15%
Suroviny:
300 ml 12% smetany
2 žloutky
150 g změklého másla
60 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
2 lžičky citronové šťávy
1 vanilkový cukr
špetka soli
cca 700 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Z vykynutého těsta oddělujeme kousky a vyvalujeme válečky.
Na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem je stočíme do spirály a necháme 20 minut kynout.
Pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / cca 20 minut.
Horké jidáše pokapeme medem a přendáme z plechu na mřížku.