0134. bramborový chléb


foto: Anndy
134.bramborový chléb

Autor: Markus
   Hodnocení: 54%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vlažné vody
1,5 lžičky soli
350 g vařených a jemně nastrouhaných brambor
1/2 hrnku čerstvě sekané pažitky
500 g hladké mouky
1 sáček sušeného (7 g) nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Anndy:
protože jsem musela hodně dosypávat mouky (těsto dle receptu bylo stále lepkavé), těsta bylo moc a při kynutí lezlo z pekárny, rozdělila jsem ho na 2 díly, jeden vrátila do pekárny, druhý dala do ošatky, nechala kynout a pekla v pekárně a v troubě.
CHUŤOVĚ SKVĚLÝ!!!

250 ml vody
2 lžičky soli
350 g vařených a jemně strouhaných brambor
750 g hladké mouky
100 g špaldové mouky
50 g žitné chlebové mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Betty9
134.bramborový chléb

foto: Petty01
č 134 bramborový

foto: hekute
Můj oblíbený

foto: Kaermorhen77
134.bramborový

foto: Severka
č.134-Bramborový chléb

foto: Milfejka80
Bramborový chléb č.134 (nakrájený)

foto: štáblice
134 bramborový chléb

foto: nellyka
Zemiakovy chlebik č. 0134

foto: Judina1
0134.bramborový chléb

foto: Hanelína
0134. bramborový chléb

foto: Tuko
0134. Bramborový chléb

Názory čtenářů

Shalimar 15.3. 21:32  

Chlebík je vynikající, já ho trošku změnila a smíchala 2 recepty - výsledek skvělý!!! 380 g hl. mlouky, 120 g žitné ( špaldové, chlebové...) mouky, 250 ml vlažné vody, 1/2 kvasnic, 350 g vařených brambor, 1,5 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu, později při pípání na doplnění ingrediencí jsem ještě přidala lněná semínka a 1,2 jemně nasekané cibule.

Tuko 1.2. 14:09  

Chuťově výbornej chlebík, akorát jsem musel vyndat těsto z pekárny dřív, protože mi už lezlo ven :-)

Lenka P. 27.11. 21:25  

....také jsme přisypávala mouku, o to by nebylo..ale dva chleby jsem nechtěla, tak jsem těsto nechala řidší, hodně nakynulo, tak jsem se bála, že hodně spadne a bude ušák, ale nikoliv.. byl z toho dost vysoký a dost dobrý chléb:-).

nametelka 17.1. 23:28  

Dělala jsem dneska, mouku jsem dosypávala, ale to je u bramborových chlebů normální, a navíc jsem ho pekla v římáku, tak jsem nechávala těsto řidší. Je úžasně nadýchanej a moc dobrej! Teda už skoro není, krčí se tam poslední zbyteček.

Anndy 24.9. 22:30  

KacenkaXX - u bramborového chleba ti to nikdo 100% nevypočítá. Brambory pouští vodu a každý máme jiný druh, typ... hustotu si musíš sama ohlídat během hnětení, ostatně tak, jako vždy u všech těst v dom.pekárně

KacenkaXX 23.9. 14:15  

Chcela by som robit tento chlebik,no som uplna zaciatocnicka, ak viete poradit presnejsie gramaze surovin do pekarne, aby som nemusela nic dolievat alebo dosypat, budem rada. Chcem, aby sa mi chlebik podaril, bol by to moj treti :)))

pajadrab 2.4. 12:47  

moc dobrý, dělala jsem z poloviční dávky a byl akorát.

Milfejka80 28.1. 9:20  

Chléb jsem dělala podle postupu Anndy z poloviční dávky. Přidala jsem jen více vody. Z původního receptu jsem si propůjčila zelenou bylinku - pažitku jsem doma neměla, tak jsem ji nahradila petrželkou, přidala jsem 1 lžíci. Jak psali všichni přede mnou - výborný chlebík!

bettybalner@seznam.c 11.11. 15:43  

Ráda peču a hned to zkusím

Pajul 27.8. 8:42  

Výborný chléb,akorát jsem též přisypala asi o půlkila víc mouky.

Kaermorhen77 26.8. 15:56  

Výborný,povedl se i mě.

blackmoth 30.7. 14:52  

CHleba je výborný,jen té pažitky dávám o polovinu méně.Nejvíc chutná dceři,které je 9let.

Kachna 19.2. 16:04  

Oba dva recepty jsou vynikající. Ten první je neuvěřitelně měkký a rozplývající se. Podle druhého receptu jsem dělala jen z poloviční dávky-výborný. Doteď jsem věty typu:"u nás zmizel do půl hodiny" brala s nadsázkou, ale opravdu i to se může stát.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.