0128. základní poměry na chleba s kvasem od sovicka16


foto: Anndy
128.chléb s kvasem nakrojený

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 30%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml tekutin
300 - 400 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
600 g mouky (namícháme podle chuti)
asi 1 lžičku sušeného nebo cca 1/4 čerstvého droždí
kmín, slunečnice, sezam, len občas dýně někdy i půl lžičky anýzu nebo fenyklu


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: sovicka16
chlebík se slunečnicovým posypem

foto: Anndy
128.kváskový

foto: sovicka16
č,128 se sýrem na řezu

foto: kolobezka1.
128 - S kváskem a česnekem1

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.