0122. základní kváskový chleba bez droždí od Jitky - celokváskový


foto: bara54
122 - základní kváskový

Autor: Jitka
   Hodnocení: 47%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
550 ml vody
200 g pšeničné celozrnné mouky
550 g pšeničné hladké polosvětlé mouky
3 lžíce soli
po zvukovém signálu přidáme semínka

a malinko jinak:
250 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
250 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
250 g žitné chlebové mouky
270 g hladké mouky
po zvukovém signálu přidáme semínka


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ivana.
122.kváskový chléb - řez

foto: Pavulkam
122

foto: Eliann
122. chlieb

foto: ditiska
kváskový 122

foto: ditiska
řez 122

foto: ditiska
122 kváskový

Názory čtenářů

spinner17 8.12. 19:09  

...3 lžíce soli a chléb je jak slaneček

spinner17 8.12. 19:08  

Dobrý večer,
v 1.receptu je chyba!!! 3 lžíce soli a chléb je příliš slaný. Jsem začátečník a tím pádem jsem se držel receptu. Škoda,že jsem nepekl 2. verzi. :-((

MIchal 24.3. 22:37  

Sušený ve zdravé výživě

Lola.Sv 11.2. 13:37  

Zdravím Vás Andy. Kvásek jsem použil po čtvrtém dni. Četl jsem tady že to stačí ale asi to bude chtít víc času . CHleba jsem přihříval asi tak 5 hodin. Ted už budu mít kvásek zase o něco starší tak že to bude možná lepší. Jináč děkuji.

Anndy 10.2. 14:21  

Lola.Sv - jde o to, jak máš starý kvásek. Kváskové těsto bez droždí potřebuje opravdu čas a záleží na jeho zralosti

Lola.Sv 10.2. 14:08  

CHleba je výborný akorád mě strašně dlouho trvalo než nakynul.A to jsem mu ještě přitápěl programem č.8

Anndy 30.1. 21:08  

macal - ano, hladká mouka je jakákoliv obyčejná, pšeničná, světlá hladká

macal 30.1. 10:28  

U druhé verze mám použít mouku obyčejnou pšeničnou hladkou???

shineon 13.8. 20:15  

dělala jsem obě verze a super...

JANA PODHAJSKA 28.6. 13:51  

mám pekáren, ale poradte mi, prečo sa mi chlieb po upečení drobí. Inak je dobrý, len to drobenie, má niekto s tým skúenosti.

Anndy 22.4. 21:54  

tataika - je pod receptem č.98

tataika 22.4. 20:35  

prosím jak děláte kvásek ?tataika děkuji

ditiska 31.1. 8:35  

chleba je výborný , můžu doporučit.

Svetluska78 5.8. 16:01  

Kvásek si můžete vypěstovat třeba podle č. 98, pokud chcete použít kvásek sušený musíte ho míchat s žitnou moukou a vodou a nechat vzejít

Šimon 9.7. 15:11  

Zdravím, jsem začátečník s domácí pekárnou, ráda bych rodině upekla špaldový celozrný chléb s kváskem, sehnala jsem sušený žitný /sáček 30g/. Ve jednom z Vašich receptů na kváskový chleba píšete 250g kvásku, /to myslíte již rozmíchaný ve 250ml vody třeba 1lžíce?/
díky Dominika

eva clarova 26.6. 18:23  

vypyda slibne, zkusim,ale kde se sezene kvasek, prosim?_eva

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.