0117. chlebík s podmáslím a moukami dle vlastní fantazie od Marietta


foto: Marietta
č.117 podmáslový

Autor: Marietta
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 g podmáslí
1 lžíce olivového oleje
120 g špaldové mouky hrubě mleté
80 g pšeničné celozrnné šrotové mouky
100 g žitné chlebové mouky
150 g polosvětlé hladké pšeničné mouky
1 lžíce jahelných vloček
1,5 lžičky soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí (čerstvé droždí zakápneme medem)
po zvukovém signálu přidáme semínka - slunečnice, len, na posypání dýně


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kuchařík
117.chlebík s podmáslím

foto: jen.tak
117.CHLEBÍK S PODMÁSLÍM

Názory čtenářů

shaula 17.2. 22:19  

Výborný receptík, po chlebu se jen zaprášilo, ani jsem ho nestihla vyfotit.
Jen malý dotaz: kde se dají koupit jahelné vločky? Jsou podobné jako ovesné? Já je neměla, tak jsem tam mrskla jáhly jako takové, a jíst se to dalo:-) Sice jsem měla trochu obavy, že si na nich vylámeme zuby, ale ne, byly jen takové křupavé.

Anndy 31.1. 22:28  

Kolej -asi bych zachovala 250g hladké nebo chlebové pšeničné mouky, zbytek namíchat celozrnné.
20g oleje je cca 1 velká odměrka co byla u pekárny

Kolej 31.1. 20:07  

Do toho chleba je tedy možno dát množství jaké je tady, ale jakou koliv mouku? Neudělá to s chlebem nic? A zeptám se kolik je 20g olivového oleje?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.