Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Zorka. - další recepty
Hodnocení: 30%
Suroviny:
250 ml vody
1 lžíce octa
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička drceného kmínu
200 g grahamové mouky
100 g hladké mouky
50 g žitné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
2 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, vytvarujeme dalamánky, necháme ještě chvíli na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout, v půlce nařízneme nařízneme, pomašlujeme vejcem, posypeme solí, sezamem, kmínem, lněným semínkem ...
Pečeme při 180 - 200°C / cca 25 minut. Uprostřed pečení pomašlujeme vodou. Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.