0115. šumava s kváskem od sovicka16


foto: JarkaS
115 Šumava s kváskem

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 60%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
2 lžíce olivového oleje
2,5 lžičky soli
1,5 lžíce kmínu
300 g pšeničné chlebové mouky
120 g žitné chlebové mouky
60 g pšeničné celozrnné mouky
120 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
350 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: sovicka16
115.šumava s kvasem

foto: udivena
115. chlebový dort poprvé

foto: hana**
Šumava s kváskem od sovicka

foto: Ivanika
115 - Šumava s kváskem

foto: aluvi
115. Šumava s kváskem ????-řez

foto: aluvi
115.Šumava s kváskem od sovicka16

foto: aluvi
115. Šumava s kváskem od sovicka

foto: Ilona
115.šumava s kváskem

foto: Betty9
115.šumava

foto: aluvi
115. šumava s kváskem

foto: Maruh
115.šumava s kváskem od sovicka16

foto: Kyša
Šumava 0115

foto: Kuchařík
115.šumava s kváskem

foto: mašule1
0115. šumava s kváskem od sovicka16

foto: JarkaS
115 šumava s kváskem od sovicka16

foto: m1rti
0115 - Šumava s kváskem

foto: midarka
0115 Šumava s kváskem od sovička16

foto: midarka
00115 Šumava s kváskem od sovička16

foto: midarka
Šumava pro pracující

Názory čtenářů

HiLLy 28.1. 13:25  

Taky by mě zajímaly ty gramy kvásku.
Teď by očko koukám na svůj kvásek a vyběhl cca na 700ml a přitom váží jen 315g.
A až do něj sáhnu lžící, tak přece hrozně spadne. Tohle měřit na ml je fakt nemožné...

Alena 25.11. 19:37  

kolik je 350ml kvásku na gramy?

Michaelaa 6.10. 18:49  

Upečen z ošatky z pětidenního kvasu a neměla jsem pšeničnou celozrnnou mouku, tak jsem dala více ostatní mouky. I tak dopadl na výbornou.

Eva109 16.4. 9:54  

Děkuji za skvělý recept, už jsem pekla 2 x a dneska asi zase vyhraje. Minule jsem pekla v římském hrnci a byl super, dneska asi zkusím pekárnu, protože času je zoufale málo...

MbfvodkVtLy 21.11. 10:48  

Normally I'm against klinlig but this article slaughtered my ignorance.

Busio 20.12. 7:46  

Dělávám ho často, je náš velmi oblíbený, ačkoliv po malých úpravách - vody asi 260ml, kvásku 3. stupně asi 250-300ml, žitná mouka - 60g chlebová a 60g celozrnná, zbytek jak v předpisu. Zadělám v programu klasik, před pečením vypnu a nechám ještě asi 2 hodiny kynout.

shineon 17.9. 22:21  

snad se sem dostane i fotka, ačkoliv dopadl neslavně - popraskal při pečení po celém obvodě....

shineon 17.9. 9:28  

jo a momentálně kyne v ošatce v lednici, péct ji budu až odpoledne, pak dám fotku a jak chutnala....

shineon 17.9. 9:28  

Dělala jsem ji včera, jenom jsem ale musela přisypat hodně mouky, možná tak 200 gr. To je docela dost i na to, kdybych měla hodně řídký kvásek.
Jiné názory tu nevidím, tak nevím.....

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.