Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: František
Hodnocení: 26%
Suroviny:
250 ml mléka
1 lžička soli
1 žloutek
2,5 lžíce sádla se škvarkama
150 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
1/2 lžičky cukru
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat a umotáme housky (viz. postupy / klik), které necháme cca 1 hodinu kynout na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Jitisek 3.1. 19:37
dělala jsem se zelím, sýrem a uzeninou a neměly chybu,všichni si o Silvestru a nejen o něm pošmákli