0113. houstičky a šneci s kyselým zelím od Františka

Autor: František
   Hodnocení: 26%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
1 lžička soli
1 žloutek
2,5 lžíce sádla se škvarkama
150 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
1/2 lžičky cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat a umotáme housky (viz. postupy / klik), které necháme cca 1 hodinu kynout na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Další pokus byli šneci s kyselým zelím.
Těsto je stejné jako na houstičky, ale vyválené na placku, na kterou dáme pokrájené kyselé zelí a srolujeme do rolády. Nití rozkrájíme kolečka a položíme na plech. Necháme cca 1 hodinu kynout. Pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí a upečeme stejným způsobem.

Názory čtenářů

Jitisek 3.1. 19:37  

dělala jsem se zelím, sýrem a uzeninou a neměly chybu,všichni si o Silvestru a nejen o něm pošmákli

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.