0112. sachr z jablek od Irena.


foto: Svetluska78
112.pekla Irena.

Autor: Irena.
   Hodnocení: 69%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
3 vejce
40 g kakaa
100 g cukru krupice
100 g změklého másla
2 lžíce rumu
300 g nastrouhaných jablek
1/4 lžička skořice
1 hrst sultánek
280 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva


Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník


Postup:
Pokud nemáme program Dort / Moučník, zvolíme program Rychlý, necháme cca 15 minut umíchat. Pekárnu přerušíme přidržením tlačítka Start / Stop, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení.
Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme.
Formu vytáhneme z pekárny a necháme vychladnout, až pak vyklopíme.

Poznámka:
V těstě není tekutina, záleží na druhu jablek, proto je nutné si těsto ohlídat a případně dolít vodu nebo mléko.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
0112. sachr z jablek od Irena.

foto: shaula
112 Sachr z jablek

foto: Anndy
112.sachr z jablek

foto: fosilka
0112 sachr z jablek od Irena

foto: ddidi
č. 112 Sachr z jablek a č.107. jogurtové dalamánky

foto: maryjana1
0112. sachr z jablek od Irena

foto: natule1
sachr s jablky

foto: PearlBee
Druhý selský a jablečný sachr č.0112

Názory čtenářů

Huriva 29.7. 16:22  

Tak já jsem pracovala z toho,co jsem doma měla:-)Místo jablek jsem umixovala broskve,místo peč.prášku,jsem dala prášek do perníku a nedala rozinky.Pak jsem ho pomazala jahodovou marmeládou,takže se ani nedrobí a je i dobře sladký:-)

Honza 3.3. 22:56  

Moc dobrej, k jablkum jsem ještě přidal 1 pomeranč a trochu víc mouky.

Garpi 22.1. 14:26  

Teda lidi tohle je moje krevní skupina.. VYNIKAJÍCÍ !!! Pekárnu mám od Vánoc, zatím jsem upekla 3 chleby a tuhle sladkost, jsem unešená..
(pečeno v Morphy Richards PREMIUM PLUS 48319 program č.18 - koláč - 70min., bez prodloužení času pečení)

kofinka21 19.1. 17:02  

tak dneska jsem ho zksila a muzu ric mňamózní,děkuji moc za recept!!:-)

Aady 19.11. 16:29  

Tak se povedl,kakaa jsem dala míň a stačilo to.Přidala jsem i sušené brusinky

KodymKa 3.2. 11:34  

Diky Andy :-)

Anndy 3.2. 11:26  

KodymKa - ano, před samotným pečením vytahuju hnětače

KodymKa 2.2. 23:39  

Tak děvčata nemohu říct nic jiného než AWESOME :-) . Díky moc Irenko. V životě bych nečekala, že by se mi mohl takhle povést. Vše jsem udělala přesně podle receptu jen rumu jsem dala o 1 čajovou lžičku víc. (Jablka jsem strouhala na hrubém struhadle, nebyla jsem si jistá jakou konzistenci mám zvolit.) A navolila jsem program 11.-dezert na mé nové Etě Duplice(pochopiteně ve velké formě). Mohu jen doporučit :-). Jen jediná chybka se vloudila dírky po hnětacích hácích...asi je před pečením vyndaváte,neníliž pravda?

KodymKa 2.2. 21:00  

Tak dnes mi byla doručena má úplně první pekárna Eta Duplica. Jako první jsem si netroufla na žádné experimenty tak jsem udělala bramborový chlebík ze směsi. Dopadl báječně. Jako druhý výtvor se pokouším o tento sachr. Právě se peče tak jsem zvědavá na výsledek a určitě ho sem postnu, protože mne tento recept (přesto, že nejsem na sladké) velice upoutal.

bari2 28.1. 11:46  

Výborný, vláčný, budeme péct často :-)

chechta 12.11. 10:31  

absolutně božský - mňam pekla jsem už několikrát a vždy byl dokonalý a to většinu surovin dávám od oka :-))) a tuk nechám rozpustit v mikrovlnce. :-))

terry 23.7. 22:34  

na poprvé a vyšlo to!!!!

maryjana1 3.4. 12:24  

Dobrý recept, pekla jsem ho dnes poprvé...
Hvězdičky se přidávají tak, že klikneš na tu kolik jich chceš dát, takže když pět - klikneš na pátou.

Anndy 15.3. 17:09  

marecek - ano, asi tak, co člověk, to názor

marecek 15.3. 8:17  

pěkně hnusný,nejsem náročný ale už ani omylem,kdo má jiný názor je jeho věc.

fosilka 14.1. 15:02  

Postupovala jsem přesně podle receptu,nic nepřidala ani neubrala.A vysledek - perfektní.Velmi chutné,vláčné,né příliš sladké,prostě tak jak to mám ráda.

Anndy 12.1. 15:58  

dnes jsem pekla. Těsto bylo dlouho při míchání matlavé, ale postupně jablka pouštěla šťávu a bylo to fajn. Míchala jsem na program Rychlý, stopla, vytáhla hnětače a zapla Pečení. 1h úplně stačila. Moc dobrý moučník.

shaula 10.1. 23:02  

Tak dneska jsem pekla sachr potřetí a nepovedl se mi tak hezky jako ty dva předchozí. Ale chyba je jednoznačně u mě - buď jsem měla přilít trochu mléka (jablka byla méně šťavnatá), nebo jsem udělala chybu, když jsem si hrála na chytrolína a použila na umíchání program Rychlý (protože míchá déle, tak jsem předpokládala, že se zbavím problému s nerozmíchanou moukou na stěnách nádoby) a pak hned spustila Pečení. Příště peču zae na Moučník:-) Ale na chuti mu to nijak neubralo, zase se sní zřejmě velmi rychle:-) Takže pro ty, kterým se nepovedlo napoprvé - nezoufejte a recept hned nezatracujte!!!

shaula 3.1. 21:11  

Jo a prosím, jak se dají přidat hvězdičky? Tento recept si opravdu nezaslouží jen 6%, je skvělý!!!

shaula 3.1. 21:10  

Jen chci ještě doplnit, že se mi poprvé špatně rozmíchala mouka, proto má na fotce tu bílou krustičku. Při druhém pečení jsem těsto od stěn nádoby odlepila stěrkou a už to bylo OK. Jenže druhá se snědla tak rychle, že jsem ji nestihla vyfotit:-)

shaula 26.12. 21:22  

Recept jsem vyzkoušela, dopadl na výbornou. Jablka se mi zdála méně šťavnatá, tak jsem hned na začátku přidala 1/3 hrnku mléka, ale asi to ani nebylo potřeba. Buchta se dopekla před chvílí a už je polovina pryč:-)
Pečeno v Moulinex XXL OW50030, na program č. 10 (moučník) - plně dostačující.

Svetluska78 24.11. 16:50  

Výborné!!!Po "sachru" se jen zaprášilo. K receptu jsem ještě přidala 2PL rumu a fakt super. Jiné tekutiny jsem nedolévala. Pekla jsem v pekárně Bifinett KH 1171 a program č. 10 moučník byl úplně dostačující - nebylo nutné přidávat pečení.

Petra 28.9. 23:44  

Znala jsem to z dřívějška, ale zapomněla recept. Díky moc, upekla jsem přesně podle zdejšího a byl skvělý.
Tip: plátek pomatlaný smetanovým višňovým jogurtem a pocákaný čokoládovou polevou nejen vypadá efektně, ale i báječně chutná... ;-)

Simona Nagiová 6.10. 1:43  

Receptorozhodně nenišpatný . Ba bych řeklainápaditý . pořát mámco péci . s pozdravemvaše čtenářka i smaminkou .

Lada 25.9. 19:53  

Byl příšerný vypadal jako sražený. Už nikdy více!!!

Magda 22.3. 11:55  

Nevím jestli je tento recept vyzkoušený,ale můj výsledek skončil v popelnici.Chybí tu tekutiny,byla z toho drobivá masa a i po dodatečném přidání katastrofa

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.