0107. jogurtové dalamánky od zindule


foto: zindule
jogurtové dalamánky

Autor: zindule
   Hodnocení: 72%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml bílého jogurtu
200 ml mléka
1 lžička cukru
50 g másla
1/2 lžíce soli
100 g žitné chlebové mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
200 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, vytvarujeme bochánky, vršek nůžkami nastřihneme do kříže, naskládáme plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 25 minut.
Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: jen.tak
107.JOGURTOVÉ DALAMÁNKY

foto: Tapi
107. jogurtové dalamánky od zindule

foto: zulan
107 jogurtové dalamánky

foto: Ivkalbc
107.jogurtové dalamánky od zindule

foto: Demoniaque
0107.jogurtové dalamánky od zindule

foto: vladka
107 jogurtové bagety

foto: Marsi*Alfik
0107.jogurtové dalamánky od zindule

foto: petiti
0107. jogurtové dalamánky od zindule

foto: sisi87_87
0107. jogurtové dalamánky od zindule

foto: ben3
107. Dalamánky broskvičky

foto: ddidi
č. 112 Sachr z jablek a č.107. jogurtové dalamánky

foto: pipicjukova
107 jogurtové dalamánky

foto: StreLenka
0107. Dalamánky

foto: Ilcia
0107 Jogurtové dalamánky

Názory čtenářů

Veronika H. 29.10. 18:22  

Jsou výborné ???? Kdybych na ně trochu nezapomněla a vyndala je včas, byly by ještě lepší.

alka33 26.3. 15:25  

Skvělý recept, taky jsem dosypávala mouku, ale to asi bylo tím, že byl řidší jogurt (a tedy víc tekutiny). Půlku jsem udělala jako bulky a půlku jako párek v rohlíku (podle návodu tady - překrajovaný párek a hezky překládaný, moc pěkně to vypadá).

Marsi 8.5. 22:01  

Skvělé, sice jsem musela dosypávat mouku, ale jinak prima. Zařazuji mezi oblíbené.

mktka 15.4. 19:13  

Výborné!!!!! Mňam, určitě je udělám zase!
Děkuji za recept!

amalinka11 8.2. 10:29  

budu je dělat dnes potom písnu jak dopadly

Demoniaque 9.11. 8:38  

s těstem se mi trošku hůř pracovalo, ale žádný extrém a ta práce stála zato, jsou výborný

Ilcia 15.5. 19:48  

dělala jsem dnes ale jako bagetky a dala jsem místo másla sádlo a domácí kvásek a podsypávala jsem, a jsou naprosto úžasné, díky za receptík

Tapi 20.4. 18:13  

Moc dobré,trochu mouky jsem přidala a taky Bramborovou z hříbky - vonělo na celý dům

shineon 14.3. 22:09  

dělala jsem bagetky, bála jsem se, jaké to bude, s tak velkým množstvím celozrnné mouky, ale jsou naprosto úžasné...

pipicjukova 1.2. 9:24  

jsou výborné,jen jsem přisypávala mouku.Děkuji za recept.

ddidi 17.1. 11:15  

Jsou fakt skvělé a dlouho vydrží.

budulinka2 14.8. 12:52  

Výborné, dělám je často!!

schatz2 28.5. 1:52  

Jsou vyborne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doris47 21.5. 13:07  

Jsou jedinečné!!!

swwe 4.5. 21:14  

Tak a jsou už jakoby pletýnky jen ze 2 copů na stole a můžu říct že skvělé!!!!!!!!Jen jsem neměla chlebovou mouku tak jsem dala špaldovku.A už se moc těším jak přijede dcera s rodinkou a já jim je teplé dám k večeři.

ystte 1.5. 10:35  

právě se mě hněte těsto,,tak jsu zvědavá,,určitě budou výborné

Anndy 15.3. 17:01  

Akret - jdu pozdě...lépe je se ptát v diskusi
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937
Většinou je z 500g těsta asi 12ks - záleží jak je chceš mít velké. Můžeš jich mít i 16ks

Akret 15.3. 10:51  

Holky, kolik kusu cca jste z toho mnozstvi delaly? Prave se mi dela testo v pekarne, uz se na ne tesim!

Cherry111 14.3. 14:58  

Já se na ně chystám dneska.

Lenka*Matěj*Kristýnk 29.2. 6:33  

Včera jsem pekla, jen jsem neměla celozrnnou pšeničnou, tak jsem namísto toho dala 100g žitné a 100gr špaldové... Jsou vynikající!!!!!!!!

matahari 15.2. 16:22  

V týdnu jsem dělala dalamánky a byly výborné, jen se po nich zaprášilo.

janniska 2.1. 14:36  

skvele, nemaji chybu, ale musela jsem pridat mouku.

Kramila 21.10. 13:21  

Výborné!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.