Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Týna
Hodnocení: 9%
Suroviny:
300 ml vody
1 vejce
1 lžíce octa
5 lžic rostlinného oleje
4 lžičky soli
1 lžička kmín
165 g žitné jemně mleté mouky
100 g špaldové jemně mleté mouky
100 g ovesných vloček s klíčky
200 g polohrubé mouky
100 ml kvásku (recept č.98 nebo č.627)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžíce cukru
po zvukovém signálu přidáme 100 g semínek - dýňová, lněná, slunečnicová
Nastavení pekárny: Program Celozrnný / velikost Velký/ stupeň propečení kůrky Tmavá
Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.
Magda 24.2. 9:05
taky mě udivilo to vejce no ale proč ne
Lorena 1.9. 1:21
Od jake doby se do chlebu davaji vejce???
sole 29.8. 17:40
Tento chleba je dobrý,ale tužší.Vypadá přesně,jako na fotofrafii.