0106. celozrnný kváskový od Týna


foto: Malenkap
106. se semínky a zbytek ze 717. vrtulky

Autor: Týna
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
1 vejce
1 lžíce octa
5 lžic rostlinného oleje
4 lžičky soli
1 lžička kmín
165 g žitné jemně mleté mouky
100 g špaldové jemně mleté mouky
100 g ovesných vloček s klíčky
200 g polohrubé mouky
100 ml kvásku (recept č.98 nebo č.627)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžíce cukru
po zvukovém signálu přidáme 100 g semínek - dýňová, lněná, slunečnicová


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / velikost Velký/ stupeň propečení kůrky Tmavá


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Magda 24.2. 9:05  

taky mě udivilo to vejce no ale proč ne

Lorena 1.9. 1:21  

Od jake doby se do chlebu davaji vejce???

sole 29.8. 17:40  

Tento chleba je dobrý,ale tužší.Vypadá přesně,jako na fotofrafii.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.