Milé čtenářky, milé Dámy,
Diskuse zůstanou! Přesvědčily jste nás. Jsme překvapení, jak moc je máte rády. Diskuse získají novou, jednodušší podobu. Ty stávající však musíme zrušit, tedy všechna diskusní fóra na diskuse.dama.cz včetně všech jeho podstránek a uživatelských účtů. Pokud nechcete přijít o obsah, který jste zde uveřejnily, prosíme, abyste si jej stáhly. Více informací v tomto článku.

Děkujeme za pochopení,
vaše redakce.

0424. karlovarské rohlíky


foto: iveeta
Karlovarský rohlíky č.424

Autor: Uursik - další recepty
   Hodnocení: 98%  


Suroviny:
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
1 kg pšeničné hladké mouky
50 g droždí
15 g soli
30 g cukru
250 g margarínu
30 g sušeného mléka
4,2 dcl vody
30 g oleje na potírání (já použila sádlo)
Z 1 kg mouky vyrobíme 35 ks po 40 g


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Tento recept uvádím s laskavým svolením pana Fr. Brusáka
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2hod.
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.

Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malých bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohliku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.

Ale s použitím pekárny jsem to všechno nandala ve správném pořadí - první tekutinu a pak sypké, a dala program těsto, a pak jsem to v pekárně ještě nechala.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ddidi
č. 424 Karlovarské rohlíky

foto: Lagus
Karlovarské rohlíky r. č. 0424

foto: vladka
424 karlovarské rohlíky

foto: pipicjukova
424 karlovarský

foto: AVERENA
0424 karlovarské rohlíky

foto: Prvosenka
424 - Karlovarské rohlíky

foto: ojunka
424.karlovarské rohlíky

foto: avaya
0424.karlovarské rohlíky

foto: avaya
0424.karlovarské rohlíky

foto: Janca11
Karlovarské rohlíky 424

foto: feliberi
č.424 KARLOVARSKÉ ROHLÍKY

foto: budulinka2
0424. Karlovarské rohlíky

foto: JarkaS
0424.karlovarské rohlíky

foto: pajinka22
Karlovarské rohlíčky č. 424

foto: pajinka22
Karlovarské rohlíčky č. 424

foto: pajinka22
Karlovarské rohlíčky č. 424

foto: ka69
Karlovarský rohlík 424

foto: patek
424 karlovarské rohlíky

foto: JarkaS
0424. karlovarské rohlíky

foto: hekute
0424 Karlovarské rohlíky

Názory čtenářů

jozka2 1.7. 2:17  

to je fantasticke

Janulka 19.5. 12:42  

jsou moc dobré,zkusila jsem z poloviční dávky měla jsem jich 15 :-),děkuji za receptík:-)

ka69 21.5. 19:26  

Výbornéééé,s těstem se krásně pracovalo.Jenom jsem nemotala rohlíky,ale minipletýnky.Všem doporučuji!!!

Pitrýsek2 26.1. 22:37  

Díky za fantastický recept....po těchto rohlících se u nás jen zapráší-musím je péct velmi často-je to mňamka!!!!!

Stefi 9.11. 15:47  

se musím smát ,rohlíky s dlouhou životností ,u koho ??? ještě nikdy se nám to nepodařilo vyzkoušet.
Zkoušela jsem to i se sádlem ,jak tu bylo uvedeno ,taky dobré

budulinka2 17.9. 18:48  

Dávala jsem Heru, ale měla jsem jí málo, tak zbytek máslo. Těsto úžasné a finální výrobek ještě úžasnější. Po skončení programu Těsto jsem ještě nechala v pekárně půl hodinky kynout. Měla jsem z poloviční dávky 16 ks, mašlovala jsem "nezdravým" domácím sádlem.

Uursik 19.12. 14:57  

nevím, ale hodně jsem teď četla, že zlatá haná není vhodná, ona má takovou svoji specifickou příchuť ne hodně navoněná - aspoň mně to tak připadá.

mamka 18.8. 15:21  

hm tuk nemam tak jsem tam dala zlatou hanu a hladky byl zbytek tak jsem dala zbytek hladky a zbytek polohruby a dosypala hrubou a jsou k poblití

luuccaa 15.7. 8:57  

výborný rohlíčky !!! Děkuji za receptík, určitě budu péct častěji :)

avaya 28.6. 12:15  

tak takovou rychlostí, jako tyhle , ještě rohlíky nezmizely

AVERENA 17.3. 8:57  

taky jsem vyzkoušela a výborné..ani mi nezbylo na svačinu:-)posypala jsem hrubou solí..fotky dodám později..moc dobroučkéé

pipicjukova 8.2. 16:07  

rohlíčky jsou moc dobré,není to samé co si pamatuji jako dítě,ale třeba je to pečením v té páře!
Děkuji za recept.

twintwin 22.1. 22:01  

Vynikající, okamžitě se po nich zaprášilo :-) Díky za super recept.

lebahu 3.1. 21:33  

Vynikající, dala jsem tuku (sádla) 100g.

Karel Švarc 28.11. 16:45  

Povedly se, jsou výborné příště dám méně tuku.
Pekl jsem je s vodou na 200°C.,v teplém vzduchu 22minut.

feliberi 15.8. 20:51  

Tyto karlováky nemají chybu. Do receptu jswem nec nemusela přidávat. Jsou u nás mezi nejoblíbenějšími

EVČA23 6.8. 13:38  

Rohlíčky jsou suprové nikdy nezbyde do druheho dne všem znaním doporučuji.

Anndy 24.7. 17:07  

dělala jsem z 1/2 dávky, rohlíky jsou mastnější, ale výborné!

blizenec 5.6. 22:43  

opravdu výborné,chutnaly všem...

Anonym 6.3. 10:13  

Anndy děkuji za radu,jdu péct

Anndy 5.3. 18:22  

nnadka - 1 kostka droždí=42g / 1/4 kostky čerstvého droždí = 1 lžička sušeného...viděla bych to na 4,5 lžičky sušeného droždí.

Anonym 5.3. 17:50  

můžu tam dát i sušené droždí a kolik

alibabka 29.2. 22:20  

Rohlíčky jedna báseň, co se na jazyku rozplývá. Jen jsem je pekla 12 min.

Anndy 18.2. 20:41  

LOLA - plecháček s vodou do trouby

LOLA 18.2. 19:38  

Chystám se na ně, ale nechápu tu páru.

Slávka 11.2. 19:52  

Opravdu super, ještě z plechu mi je rodinka pojídala.Na zkoušku jsem je udělala z poloviční dávky a jen s po nich zaprášilo. Dcera prohlásila, že jsou lepší než z obchodu. I s těstem se pracovalo výborně. Takže díky za recept a koncem týdne peču nanovo.

Dzuli 10.1. 12:17  

Výborné rohlíčky,rodinka je hned slupla,dík za receptík:-)))

karmala 9.10. 19:18  

Tyto rohlíky jsou výborné

feliberi 10.5. 17:50  

Zítrka budu již podruhé péci tyto rohlíky, protože celé rodině chutnaly.EVA

Petr Řezáč 28.3. 12:08  

chtěl bych receptůry na výtěžnost mouky a kvasu do těsta a do omládku.

uursik 19.1. 17:15  

LENULI - ty jsou jako malované. krása

LENULA 19.1. 14:26  

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.