0132. chléb s kvasem a pšeničnou moukou - celokváskový


foto: sovicka16
132.Chleba z pšeničné mouky s kvasem

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
550 ml vody
4 lžičky soli
po 1 lžíci kmínu, sezamu, lnu, slunečnice
200 g špaldové mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
300 g pšeničné hladké mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
350 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kuchařík
132.chlebík s kváskem

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.