0502. pšenično-žitný kváskový chléb bez droždí od Marietta - celokváskový


foto: Marietta
č.148 pšenično-žitný chléb bez droždí

Autor: Marietta
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
do pekárny dáme:
250 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
250 ml teplé vody
250 g žitné chlebové mouky
spustíme program Ultra rychlý (Rychlý) cca na 45 minut
vypneme a necháme kynout 1,5 - 2h kynout
přidáme:
270 g hladké polosvětlé mouky
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
slunečnicová semínka
a zapneme opět program Ultra rychlý (Rychlý) na cca 30 - 45 minut.


Nastavení pekárny: Program Rychlý, pak Pečení


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Pekárnu vypneme, vyndáme hnětací metly, pomašlujeme těsto vodou, můžeme naříznout a necháme 1h kynout ve vypnuté pekárně. Poté zapneme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Val40
chlebík č.502

Názory čtenářů

Eva 27.6. 14:41  

Chleba mi docel pekne vykyne, ale pri peceni propadne a je z neho placka. Co s tim?

Anndy 24.7. 10:17  

Tester - dalo by se, ale netroufla bych si péct kváskový chléb na odložený start. Každý má kvásek jiný, jinak hustý a tak je potřeba si opravdu ohlídat konzistenci těsta během hnětení

Tester 23.7. 19:38  

Da se tento chleba pect i pres vsedni den, kdy je clovek v praci? Napr. Zacit vecer tak za vzit kvasek dat do nej mouku a vodu a nechat to michat, potom az rano pridat mouku a zapnout s odlozenym startem, a upect az vecer?

Eva 9.5. 17:26  

Kváskový chleba jsem dělala poprvé.Nejdříve mi nevyšel kvásek,ale na podruhé už super.Chleba je vynikající,opravdu nemá chybu.Mouku jsem dávala žitnou a potom špaldovou.Je to fakt lahůdka.Doporučuji.Vše co jsem pekla z těchto stránek je vždycky výborné a hned pryč.

Anndy 15.8. 8:59  

irina malá - kvásek dle receptu č. 98

irina malá 9.5. 13:46  

jaký kvásek používáte,není-li z kvasnic,jak ho získat,nebo kde.Díky moc.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.