Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0243. langoše - 11 x a stále jinak :o)
Autor:
suroviny: a) 50 ml mléka 250 ml kefíru 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1/2 čer..

0156. podmáslové bagety od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 400 ml podmáslí 1 lžička soli 1 lžička cukru 500 g hladké mouky 1 lž..

0955. bílé péřové rohlíky od jakubi
Autor: jakubi
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lži..



Články o pečení:

5. sraz pekařek z Dámy

Dne 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařek z Dámy. Místo srazu znáte jistě všichni z pozvánky, ale pro přehled - restauraci jsme vybrali co nejdostupně

4. sraz pekařů a pekařek z Dámy

 U příležitosti oslavy SVĚTOVÉHO DNE CHLEBA uspořádaly dne 16.10. 2010 Svetluska78 a Anndy již 4. SRAZ nejenom PEKAŘŮ A PEKAŘEK Setkání probě

Jak si vypočítat tuhost kvasu

Pro výpočet tuhosti kvasu existuje jednoduchý vzorec:    celkové množství kvasu  X  100   = tuhost kvasu  celkové množstv&ia

Co si upečeme na Dušičky

Co to vlastně jsou dušičky a kdy je slavíme?   Dušičky je lidový název pro den kdy vzpomínáme na všechny věrné zemřelé