Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0768. křupavé housky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 150 ml bílého jogurtu 2 lžíce oleje 1 vejce 350 g polohrub..

1099. hamburger od Želka
Autor: Želka
suroviny: 100 ml vody 200 ml kefíru 50 g sádla 50 g másla 1 vejce 2 lžíce Maizen..

1221. kynutý tvarohový koláč bez vajec od patek
Autor: patek
suroviny: 100 ml mléka 50 g změklé Hery nebo jiného tuku citronová šťáva špetk..



Články o pečení:

Foto k článku Jednoduchý recept na pečení s kváskem od kolobezka1.

  Recept č. 1562. úplně obyčejný kváskový chléb od kolobezka1. - celokváskový    Recept na pečení s kváskem - popis

Odměřování surovin

Míry pro pevné látky 1 kg = 1,00 kg = 1000 g = 100 dkg 3/4 kg = 0,75 kg = 750 g = 75 dkg 1/2 kg = 0,5 kg = 500 g = 50 dkg 1/4 kg = 0,25 kg = 250 g = 25 dk

Baguette, Bageta

- francouzské pečivo, které správně obsahuje pouze vodu, mouku, kvasnice a sůl - bageta je potomek chleba vyvinutého ve Vídni v polovině 19. století

Kamut (Triticum turgidum, subspecies turanicum)

- se řadí k nejstarším druhům obilí - pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici - pochází z divoce