Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna
Autor: Perun
suroviny: 1 kg syrového sádla 1 lžíce mléka

0075. božský perník od zindule
Autor: zindule
suroviny: 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého k..

0708. tmavé bagetky se semínky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 300 ml mléka 150 ml oleje 2 vejce 300 g hladké mouky 300 g



Články o pečení:

Ostatní suroviny

Otruby / klik -jsou velmi cennou potravinou, protože pomáhají rozvoji bakterální flóry, chrání před rakovinou střev, brání vzniku vř

Briošky

Vypracované a nakynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku, naskládáme na plech, překryj

Kváskování - zajímavý článek od kolobezka1.

V úvodu bych chtěla moc poděkovat kolobezka1., že pro vás připravila tento článek. Sama se specializuje na chleby celokváskové nebo celožitné, dal&sc

Vánoční cukroví - těsta zadělaná v pekárně

Tuk použijte změklý, mouky zpočátku méně, během míchání přisypávejte (já dávám vše naje