Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0768. křupavé housky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 150 ml bílého jogurtu 2 lžíce oleje 1 vejce 350 g polohrub..

1221. kynutý tvarohový koláč bez vajec od patek
Autor: patek
suroviny: 100 ml mléka 50 g změklé Hery nebo jiného tuku citronová šťáva špetk..

0012. veka
Autor:
suroviny: 290 ml mléka 500 g hladké mouky 2 lžičky soli 1 lžička citronové šť..



Články o pečení:

Co si upečeme na sv. Marka ?

Chléb sv. Marka - Marci Panis   - v roce 1407 panoval v německých zemích velký hladomor a pekaři byli nuceni vyrábět chleba ze všeho možného

Párek v rohlíku trošku jinak

1. vypracované a vykynuté těsto (např. č. 31, 80, 717, 737, 803, ...) si rozdělíme na díly 2. jednotlivé díly rozválíme do obdéln&ia

Motání housek z jednoho pramene od Uursik

         

Valašský frgál

- nebo také lopaťák, pecák...je velký koláč s náplní sypaný drobenkou - je tradiční pečivo staré více jak 200 let. Pek