Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..

0031. housky nebo rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 300 ml mléka 25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 500..

0967. celozrnné sušenky- jak Be-Be Dobré ráno od hekute
Autor: hekute
suroviny: 80 g ovesných vloček dopředu opražených a pomletých (rozmixovaných) 40 g..



Články o pečení:

La Colomba

Colomba je v Itálii symbolem Velikonoc a předzvěstí jara. Je to delikátní, měkký, aromatický, dezertní koláč s podobným složen&iacu

Párek v rohlíku trošku jinak

1. vypracované a vykynuté těsto (např. č. 31, 80, 717, 737, 803, ...) si rozdělíme na díly 2. jednotlivé díly rozválíme do obdéln&ia

Věnec

- vypracované a vykynuté těsto rozválíme na obdélník - potřeme náplní (náplň se snažíme hodně vtláčet do těsta)

Jak na ošatkový chléb

OŠATKY     Ošatka by měla být pletená z vrbového proutí. V současné době jsou na našem trhu ošatky z ratanu (pedigu)