Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0182. sádlové rohlíky,uzly, housky ,bulky...od EVA
Autor: EVA.
suroviny: 250 ml mléka 2 žloutky 60 g sádla 1 lžička soli 1 lžička cukru 500 g..

0940. bábovka ze zakysané smetany od Baruše
Autor: Baruše
suroviny: 4 vejce 170 ml oleje 2 zakysané smetany (2 x 200 ml) šťáva z půlky citr..

0143. levné housky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 1 lžíce oleje 1 lžíce Solamylu 2 lžičky soli 350 g poloh..



Články o pečení:

Couques feuilletées - lístkové mašličky dle loupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - roz

La Colomba

Colomba je v Itálii symbolem Velikonoc a předzvěstí jara. Je to delikátní, měkký, aromatický, dezertní koláč s podobným složen&iacu

Pandoro

- italský moučník připravovaný nejčastěji na vánoce nebo Nový rok původem z Verony - v oblíbenosti se řadí na druhé místo