Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0623. trdelníčky od SHana
Autor: SHana
suroviny: 160 ml mléka 70 g sádla 70 g másla 30 g cukru 5 žloutků 2 lžičky rum..

0688. mumie z párků od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 250 g polohrubé mouky 350 g hladké mouky 1 lži..

0085. šneci od zindule
Autor: zindule
suroviny: 350 ml mléka 1 vejce 120 ml oleje 1 lžička octa špetka soli 600 g poloh..



Články o pečení:

Motání květinky od ben3

Baguette, Bageta

- francouzské pečivo, které správně obsahuje pouze vodu, mouku, kvasnice a sůl - bageta je potomek chleba vyvinutého ve Vídni v polovině 19. století

Jak se peče v ........

Č Í N Ě Běžně Číňané používají mouku hlavně na severu Číny, a to pšeničnou. Z ní dělají kynuté knedl&ia

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho ob