Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0005. mazanec II
Autor:
suroviny: 170 ml mléka 2 vejce citronová kůra 90 g moučkového cukru 120 g tuku ne..

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouk..

0067. honzovy plněné buchty od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: 250 ml vlažného mléka 150 g rozpuštěného másla 2 žloutky špetka soli..



Články o pečení:

Jak na Hanácké koláče od Uursik

1. pekárna nám vypracuje těsto dle receptu č.78 2  těsto si rozdělíme 3. naplníme a uzavřeme 4. uzavřením dáme dolů, zploštím

Valašský frgál

- nebo také lopaťák, pecák...je velký koláč s náplní sypaný drobenkou - je tradiční pečivo staré více jak 200 let. Pek

5. sraz pekařek z Dámy

Dne 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařek z Dámy. Místo srazu znáte jistě všichni z pozvánky, ale pro přehled - restauraci jsme vybrali co nejdostupně

Pomocníci

 Pár pomůcek, které dobře doplňují domácí pekárnu a určitě se budou hodit   Rukavice - nádoba pekárny je při a po peče