Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0955. bílé péřové rohlíky od jakubi
Autor: jakubi
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lži..

1151. jablečný mřížkový koláč od kvetka.tp
Autor: kvetka.tp
suroviny: 220 ml mléka 100 g másla nebo rostlinného tuku 70 g krystalového cukru 2 ..

0390. makové bochánky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 100g tuku (50g Hery + 50g sádla) 1 vejce 100g cukru trochu so..



Články o pečení:

Jak na věnec

Pečení chleba v litině, smaltu, skle, simaxu apod.

Péct chléb se dá v troubě v čemkoliv, postup více méně stejný jako u římského hrnce.   POSTUP PEČENÍ od kolobezka1. 

Housky trochu jinak

- připravíme si těsto - vyválíme váleček, který na stranách vyválíme hodně do tenka - konce můžeme překřížen&eac

Opičí chléb nebo také buchta

- Gorilla / Monkey bread - jedná se o sladké, lepkavé kynuté pečivo, tvarované do malých kuliček, které se naskládají ledabyle do form