Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0967. celozrnné sušenky- jak Be-Be Dobré ráno od hekute
Autor: hekute
suroviny: 80 g ovesných vloček dopředu opražených a pomletých (rozmixovaných) 40 g..

0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna
Autor: Perun
suroviny: 1 kg syrového sádla 1 lžíce mléka

0075. božský perník od zindule
Autor: zindule
suroviny: 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého k..



Články o pečení:

Proč se nedaří

Těsto vůbec nenakynulo - použili jste opravdu správné droždí? Pokud místo instantního nebo čerstvého droždí použijete droždí lahů

založení kvásku - k článku kváskování

volně navazujeme k článku KVÁSKOVÁNÍ od kolobezka1. PŘÍPRAVA MATEŘSKÉHO KVÁSKU První 3 dny je lepší mít kvá

Jak na hamburgery

vybereme si recept na hamburger - v receptáři najdeme např. recept č.212, 538, 597, 1099, 1243... Spustíme program Těsto a necháme těsto krásně vymíchat a n

Jak motat bagetu od ben3

Rozdělíme těsto na tři díly, z každého vyválíme obdélník  delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin druhou p