Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0802. kefírová veka od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 400 g nízkotučného kefíru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 200..

1468. rohlíky od Želka
Autor: Želka
suroviny: 200 ml vody 60 ml kyšky 6 lžic oleje 2 lžíce sádla 1 lžíce Maizeny ne..

0713. Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1
Autor: Venda1
suroviny: 250 ml vlažného mléka 1 vejce 1 žloutek 40 g cukru špetka soli 100 g r..



Články o pečení:

Jak na plněné buchty nebo ovocné knedlíky od Anndy

- vykynuté těsto propracujeme na silikonovém vále a rozdělíme námi zvolený počet dílů. Postupně vyválíme rozvalovacím v&aacut

Kváskování - zajímavý článek od kolobezka1.

V úvodu bych chtěla moc poděkovat kolobezka1., že pro vás připravila tento článek. Sama se specializuje na chleby celokváskové nebo celožitné, dal&sc

Preclíky alá Zojirushi

  Vyválíme tenký váleček dlouhý cca 50cm Do každé ruky uchopíme jeden konec, stočíme do kruhu a konce překřížíme&nb

Loupáčky alá Zojirushi

Vykynuté těsto si lehce rukama zpracujeme Rozdělíme na stejné díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku (těsto netrháme,ale krájí