Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0543. sekaná s bramborákem od iv@
Autor: iv@
suroviny: asi 1,2 kg mletého masa 1 kostka Masoxu rozpuštěná ve 300 ml teplé vody 1..

0827. minipizza od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 240 ml vody 2 lžíce rozpuštěného sádla 2 lžičky soli 1 lžička pizza..

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..



Články o pečení:

Bezlepkové mouky

Jizerka Všestranně použitelná pro pečení chleba, dále pro přípravu sladkých kynutých těst, šlehaných a třených hmot, t

Couques feuilletées - lístkové mašličky dle loupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - roz

Nejen chlebové dorty II

  pokračování chlebové dorty, sekané, panáčci a jiné od pekařů a pekařek z Dámy          &nbs

Tekutiny

Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat  několik hodin odstát, aby se chlor odp