Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0955. bílé péřové rohlíky od jakubi
Autor: jakubi
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lži..

1303. džem, marmeláda
Autor: Anndy
suroviny: 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce cukr 1 Gelfix 2 lžičky kyseliny citrono..

0768. křupavé housky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 150 ml bílého jogurtu 2 lžíce oleje 1 vejce 350 g polohrub..



Články o pečení:

Pečení chleba v litině, smaltu, skle, simaxu apod.

Péct chléb se dá v troubě v čemkoliv, postup více méně stejný jako u římského hrnce.   POSTUP PEČENÍ od kolobezka1. 

Jak na rohlíky od Želka

      Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI      

Kváskování - zajímavý článek od kolobezka1.

V úvodu bych chtěla moc poděkovat kolobezka1., že pro vás připravila tento článek. Sama se specializuje na chleby celokváskové nebo celožitné, dal&sc

Jak na koblížky, aby se neotvíraly od Ivanika

Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka,ale pouze si je lehce na těsto skleničkou naznačíme. Na naznačená kol