Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0078. hanácké koláče od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 100 g cukru - stačí 70 g 100 g oleje (50 g oleje + 50 g sádla..

0543. sekaná s bramborákem od iv@
Autor: iv@
suroviny: asi 1,2 kg mletého masa 1 kostka Masoxu rozpuštěná ve 300 ml teplé vody 1..

0376. plněné kynuté pletýnky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml vlažného mléka 70 g rozpuštěného másla nebo 35g másla a 35 g sá..



Články o pečení:

Sladidla

Třtinový cukr      - surový - má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni a obsahuje jen zbytkové stopy melasy

Jak na koblížky, aby se neotvíraly od Ivanika

Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka,ale pouze si je lehce na těsto skleničkou naznačíme. Na naznačená kol

Semínka

Sezam (sezam indický - Sezamum indicum) - používá se již více jak 2000 let a je stále více a více oblíbený. Drobná semín

Glazování - mašlování

Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka   Čím potírat?   Voda - tak voda nám moc les