Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0031. housky nebo rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 300 ml mléka 25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 500..

0397. anglické rohlíky po česku od zajoch
Autor: zajoch
suroviny: 100 ml podmáslí 300 ml mléka 100 g žitné tmavé mouky 400 g hladné mouk..

Pletení housek z jednoho pramene od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: JAK NA TO



Články o pečení:

Jak na rohlíky od Želka

      Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI      

Co si upéct na velikonoce a proč?

Jidáše   - typické velikonoční pečivo z kynutého těsta má většinou tvar provazů (symbolizuje tak to, že se Jidáš po zra

Párek v rohlíku trošku jinak

1. vypracované a vykynuté těsto (např. č. 31, 80, 717, 737, 803, ...) si rozdělíme na díly 2. jednotlivé díly rozválíme do obdéln&ia

Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přiroz