Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0125. tmavé housky ben3
Autor: ben3
suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky km..

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouk..

0001. knedlík z domácí pekárny
Autor:
suroviny: 250 ml mléka (nebo 125 ml mléka + 125 ml vody) 1 vejce (nebo místo vejce - 1..



Články o pečení:

Tvarování klasu od Svetluska78

Z vykynutého těsta vytvarujeme bagetu Nůžkami stříháme a rukou vytváříme klas Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i pro

Proč se nedaří

Těsto vůbec nenakynulo - použili jste opravdu správné droždí? Pokud místo instantního nebo čerstvého droždí použijete droždí lahů

Věnec

- vypracované a vykynuté těsto rozválíme na obdélník - potřeme náplní (náplň se snažíme hodně vtláčet do těsta)

Anadama chléb

- tradiční chléb z Nové Anglie - peče se z pšeničné mouky, kukuřičné mouky a melasy - podle záznamů byl první recept na Anadama chl&eac