Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0099. masopustní koblížky od Zorčina manžela
Autor: Zorka.
suroviny: 300 ml mléka špetka soli 3 lžíce rumu 100 g másla 8 žloutků (rozšleh..

0717. české rohlíky
Autor: Svetluska78
suroviny: 260 ml vlažné vody 20 g oleje (1 velká odměrka) 10 g soli (1/2 velké odm..

0026. houstičky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 250 - 270 ml vody 2 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, d..



Články o pečení:

Ovlivnění kyselosti kváskového chleba - kolobezka1.

  Jednou z předností kváskových chlebů je jejich výraznější přirozená chuť. Odpovídají za ní zejména ml&e

Sraz pekařek

    Dne 12. 10 . 2013 se uskutečnil již       7. sraz pekařek z Dámy         Fotky naleznete zde/klik

Tekutiny

Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat  několik hodin odstát, aby se chlor odp

Panettone

- jedná se o sladký chléb s rozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou - peče se na hlavně na vánoce a Nový rok - původní recept poch&aacut