Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0482. donuts od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 250 ml mléka 3 lžíce oleje 2 žloutky 60 g cukru špetka soli 300 g hlad..

0737. vdolky od DagmarM
Autor: DagmarM
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1,5 lžičky soli 1 vejce 1 lžíc..

0180. kohoutí hřebeny od zindule
Autor: zindule
suroviny: 125 ml mléka 100 g tuku 30 g cukru 1 vejce citrónová kůra trochu soli ..



Články o pečení:

5. sraz pekařů a pekařek nejen z Dámy

  V sobotu 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařů a pekařek. Tentokrát jsme se sešli opět v Brně - první místo srazu je v 11:0

Kamut (Triticum turgidum, subspecies turanicum)

- se řadí k nejstarším druhům obilí - pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici - pochází z divoce

Pumpernickel

- tmavý, téměř černý chléb připravovaný ze žitné mouky a žitného šrotu - chléb z oblasti Vestfálska - originál svoj

Jak na ošatkový chléb

OŠATKY     Ošatka by měla být pletená z vrbového proutí. V současné době jsou na našem trhu ošatky z ratanu (pedigu)