Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0157. loupáčky od Zorka.
Autor: Zorka.
suroviny: 175 ml mléka špetka soli 70 g rozpuštěného másla 1 žloutek 1 vanilkov..

0397. anglické rohlíky po česku od zajoch
Autor: zajoch
suroviny: 100 ml podmáslí 300 ml mléka 100 g žitné tmavé mouky 400 g hladné mouk..

0156. podmáslové bagety od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 400 ml podmáslí 1 lžička soli 1 lžička cukru 500 g hladké mouky 1 lž..



Články o pečení:

Švýcarské pečivo

Švýcarsko je další země s velkou různorodostí pečiva. Jejich 200-300 druhů soupeří s počtem druhů sýrů.  Nejenže každá

6. sraz pekařek a pekařů z Dámy

Dne 3. 11 . 2012 se uskutečnil již 6. sraz pekařek a pekařů z Dámy a to v Pardubicích v restauraci Na Haldě organizace se pro tento rok ujala itty a za perfektně odvedenou

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho ob