Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0876. anglické pletýnky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 300 ml vody 150 ml bílého jogurtu 1 vejce 270 g polohrubé mouky 100 g ži..

1440. malinové rohlíky od Želka
Autor: Želka
suroviny: 100 ml vody 200 ml kyšky 5 lžic oleje 1 vejce 2 balíčky malinového pudi..

0080. rohlíky
Autor:
suroviny: 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g h..



Články o pečení:

Valašský frgál

- nebo také lopaťák, pecák...je velký koláč s náplní sypaný drobenkou - je tradiční pečivo staré více jak 200 let. Pek

Masopustní koblížky Zorčina manžela

Těsto rozválíme a skleničkou vykrájíme kolečka Na jedno kolečko dáme náplň, druhým ho přiklopíme a lehce spojíme okraje Sklen

11.11. Jak jsme pekli na svatého Martina

                                                 

Tuky

Tuky chléb a pečivo zjemňují, zvláčňují a přispívají k lepšímu zadržování vlhkosti. Máslo - je mléká