Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0030. celozrnné rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g pšeničné celozrnné mouky..

0804. anglické rohlíky od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 260 g vody 180 g mléka 1 lžíce sádla 1 lžíce olivového oleje 2 lži..

0717. české rohlíky
Autor: Svetluska78
suroviny: 260 ml vlažné vody 20 g oleje (1 velká odměrka) 10 g soli (1/2 velké odm..



Články o pečení:

Litevské pečivo

Jeden z nejstarších Litevských potravinářských výrobků byl a je žitný chléb. Tradiční jsou dva druhy žitného  chleba - k

Plněný krokodýl - postup

  - vypracované a vykynuté těsto rozválíme a zařízneme na obdélník - do středu dáme libovolnou náplň - nakráj&iacu

Valašské frgály, moravské koláče, pizza a jiné od Anndy

vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na námi požadovaný počet a pomocí rozvalovacího válečku rozválíme přímo na pizza

Jak na frgále od Mum

1. nachystáme si formy a vymažeme je 2. vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly po cca 250 g 3.  těsto rozválíme válečkem 4 rozt&aacu