Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0708. tmavé bagetky se semínky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 300 ml mléka 150 ml oleje 2 vejce 300 g hladké mouky 300 g

1317. koblihy z trouby od lebahu
Autor: lebahu
suroviny: 250 ml mléka 1 vejce 50 g másla 40 g cukru 2 lžíce rumu 1 vanilkový cu..

0091. makovec
Autor:
suroviny: 1 hrnek mléka 2 vejce 1 hrnek oleje 1 hrnek mletého máku 1 - 2 hrnky cukr..



Články o pečení:

Jak se vyráběly slaměnky na kynutí chleba

- výrobou se zabývaly převážně chudé rodiny - k výrobě bylo potřeba lipové lýko, které muselo být navlhlé, aby se

Jak plnit koláčky a práce s důlkovačem

Pojďme si naplnit koláčky Oblíbená těsta na sladké jsou např. 78, 208 a mnoho dalších Po vykynutí (ukončení programu Těsto) těsto prop

Jak na housky

vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusíme podsyp&aacut

Tvarujeme panáčka

Z těsta si vytvarujeme váleček - v horní části uděláme nožem 2 zářezy a vytvarujeme hlavičku - na každé straně nařízneme ručičky -