Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1016. plněný pizza rohlík trochu jinak od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejc..

0804. anglické rohlíky od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 260 g vody 180 g mléka 1 lžíce sádla 1 lžíce olivového oleje 2 lži..

0030. celozrnné rohlíky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g pšeničné celozrnné mouky..



Články o pečení:

Motání housek z jednoho pramene od ben3

    Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI      

Co kde nakoupíme a za kolik?

CENY JSOU POUZE ORIENTAČNÍ     Pšeničná chlebová mouka - ve mlýnech nebo na Moravě v prodejnách Penam - cena 1 kg P

Lístkové preclíky s oříšky dle lupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - nak

Pumpernickel

- tmavý, téměř černý chléb připravovaný ze žitné mouky a žitného šrotu - chléb z oblasti Vestfálska - originál svoj