Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0390. makové bochánky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 100g tuku (50g Hery + 50g sádla) 1 vejce 100g cukru trochu so..

0469. pražský koláč od mamočka
Autor: mamočka
suroviny: 1 vejce 4 lžíce cukru 100 - 200 ml mléka 200 ml kysané smetany špetka s..

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..



Články o pečení:

Jak si vypočítat tuhost kvasu

Pro výpočet tuhosti kvasu existuje jednoduchý vzorec:    celkové množství kvasu  X  100   = tuhost kvasu  celkové množstv&ia

Vánoční cukroví - těsta zadělaná v pekárně

Tuk použijte změklý, mouky zpočátku méně, během míchání přisypávejte (já dávám vše naje

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o

Motání housek z jednoho pramene od Uursik