Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1066. martinské rohlíčky od novaj
Autor: novaj
suroviny: 300 ml mléka 5 lžic oleje 2 žloutky 300 g polohrubé mouky 300 g hladké ..

0802. kefírová veka od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 400 g nízkotučného kefíru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 200..

0803. housky od Zabak
Autor: Zabak
suroviny: 500 ml mléka 75 g rozpuštěného sádla 1 vařená strouhaná brambora neb..



Články o pečení:

Tvarování klasu od Svetluska78

Z vykynutého těsta vytvarujeme bagetu Nůžkami stříháme a rukou vytváříme klas Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i pro

Proč se nedaří

Těsto vůbec nenakynulo - použili jste opravdu správné droždí? Pokud místo instantního nebo čerstvého droždí použijete droždí lahů

Droždí

Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebuj&

Párek v rohlíku trošku jinak

1. vypracované a vykynuté těsto (např. č. 31, 80, 717, 737, 803, ...) si rozdělíme na díly 2. jednotlivé díly rozválíme do obdéln&ia