Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0769. levné a jednoduché koblihy od iv@
Autor: iv@
suroviny: 250 ml teplé vody 40 g rozpuštěné Hery 2 žloutky 3 lžíce cukru 2 lž..

0674. banketky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 150 ml oleje 2 vejce 600 g hladké mouky 1 lžička cukru 2 l..

0802. kefírová veka od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 400 g nízkotučného kefíru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 200..



Články o pečení:

11.11. Jak jsme pekli na svatého Martina

                                                 

Přídavky do pečiva

Xantanová guma - derivovaná z hnědých mořských řas (kelpu) - jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor- používá s

Sally Lunn

- jedná se o sladké anglické pečivo podobné francouzským brioškám - připravuje se z mléka, droždí, cukru, mouky, soli, vajec a m&aacu

Pečení chleba v litině, smaltu, skle, simaxu apod.

Péct chléb se dá v troubě v čemkoliv, postup více méně stejný jako u římského hrnce.   POSTUP PEČENÍ od kolobezka1.