Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0005. mazanec II
Autor:
suroviny: 170 ml mléka 2 vejce citronová kůra 90 g moučkového cukru 120 g tuku ne..

1099. hamburger od Želka
Autor: Želka
suroviny: 100 ml vody 200 ml kefíru 50 g sádla 50 g másla 1 vejce 2 lžíce Maizen..

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouk..



Články o pečení:

Pekařská matematika, úprava receptů a tvorba vlastních receptů I. od kolobezka1.

Následující povídání nemá za cíl dělat z pečení nepochopitelnou vědeckou teorii. Jedná se o pouhé sepsání

Francouzské pečivo

Pain de campagne - francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic - rustikální

pekárna BEEM TOP CLASS (od kolobezka1.)

Pekárna BEEM TOP CLASS   Zadávání vlastního programu

Švýcarské pečivo 2

Fribourgeois - původně celožitný chléb se dnes peče  z 1/3 tmavé pšeničné mouky, 1/3 světlé pšeničné mouky a 1/3 žitné mouk