Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0836. tmavé rohlíky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 400 ml vody 2 lžíce oleje 25 g sádla 400 g pšeničné celozrnné mouky sp..

0716. Páni (těsto vhodné i na vánočku)
Autor: Svetluska78
suroviny: 350 ml mléka 25 ml rumu 100 g rozpuštěného tuku 2 žloutky špetka soli ..

0718. Pandoro od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 1. část: 2 lžíce vlažné vody 1 žloutek 6 g cukru 50 g polohrubé mouk..



Články o pečení:

Croissant

- francouzské pečivo z kynutého máslového těsta ve tvaru půlměsíce (croissant znamená ve francouzštině půlměsíc) - výraz Croissan

Postup na plněný cop od ercicka

Stejný postup s ořechovou nádivkou najdeme ZDE / klik Těsto můžeme použít např. 704 / klik Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díl

Couques feuilletées - lístkové mašličky dle loupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - roz

Postup na plněné pletýnky od Kovářky

Těsto vyválíme do obdélníku 30 x 60 cm, potřeme náplní a složíme po delší straně tak,aby byly nad sebou tři stejné vrstvy.Nak