Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0223. pizza od Tina5
Autor: Tina5
suroviny: 250 ml mléka 80 g másla nebo 6 lžic olivového oleje 1 lžička soli 1 lž..

0492. marcipán z pekárny
Autor: andulka3
suroviny: 150 g sušeného polotučného mléka 150 g cukru moučka 3 lžíce oleje 1 l..

0967. celozrnné sušenky- jak Be-Be Dobré ráno od hekute
Autor: hekute
suroviny: 80 g ovesných vloček dopředu opražených a pomletých (rozmixovaných) 40 g..



Články o pečení:

Postup na plněný cop od ercicka

Stejný postup s ořechovou nádivkou najdeme ZDE / klik Těsto můžeme použít např. 704 / klik Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díl

Kdy vyjmout hnětače před pečením

Hnětací metly lze vyndat (u programu Základní / Normální / Klasik) po druhé fázi hlazení těsta. V době kynutí těsta jsou tři f&aacu

Jak na koblížky, aby se neotvíraly od Ivanika

Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka,ale pouze si je lehce na těsto skleničkou naznačíme. Na naznačená kol

Měříme bez vážení

1 lžíce = polévková lžíce // 1 lžička = 1 kávová lžička nebo také 1 lžíce = velká odměrka z pekárny  // 1 lžička