Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1303. džem, marmeláda
Autor: Anndy
suroviny: 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce cukr 1 Gelfix 2 lžičky kyseliny citrono..

0080. rohlíky
Autor:
suroviny: 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g h..

0397. anglické rohlíky po česku od zajoch
Autor: zajoch
suroviny: 100 ml podmáslí 300 ml mléka 100 g žitné tmavé mouky 400 g hladné mouk..



Články o pečení:

Měříme bez vážení

1 lžíce = polévková lžíce // 1 lžička = 1 kávová lžička nebo také 1 lžíce = velká odměrka z pekárny  // 1 lžička

Pomocníci

 Pár pomůcek, které dobře doplňují domácí pekárnu a určitě se budou hodit   Rukavice - nádoba pekárny je při a po peče

Jidáše - motání raka

1. vyválíme si dva válečky - jeden delší tenký a druhý kratší se silnějšími konci 2. kratší vále

Co nakoupit

MOUKY / klik - hladká, polohrubá a hrubá mouka - celozrnná pšeničná mouka - celozrnná žitná mouka - špaldová mouka - graham