Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0836. tmavé rohlíky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 400 ml vody 2 lžíce oleje 25 g sádla 400 g pšeničné celozrnné mouky sp..

0012. veka
Autor:
suroviny: 290 ml mléka 500 g hladké mouky 2 lžičky soli 1 lžička citronové šť..

0910. buchty od cinie
Autor: cinie
suroviny: 200 ml mléka 2 vejce 2 lžíce rumu 1 lžíce citronky nebo kůra z 1/2 citr..



Články o pečení:

Dukátové buchtičky od Lenka74 (č. 300)

  1. vyválíme válečky 2. válečky po stranách potřeme olejem (na plech vejde cca 16 válečků) 3. obracečku namočíme v oleji a vá

Jak na pizzu od Anndy

Připravíme si jakékoliv těsto na pizzu, zde je recept č. 1454 nebo recepty č.: 28,  217, 223, 238, 263, 412, .... a další najdete pomocí "vyhled&aacu

Litevské pečivo

Jeden z nejstarších Litevských potravinářských výrobků byl a je žitný chléb. Tradiční jsou dva druhy žitného  chleba - k

Pekařská matematika, úprava receptů a tvorba vlastních receptů I. od kolobezka1.

Následující povídání nemá za cíl dělat z pečení nepochopitelnou vědeckou teorii. Jedná se o pouhé sepsání