Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1000. granáty od iv@
Autor: iv@
suroviny: 1 lžíce sádla na dno pekárny 500 g uvařených těstovin 400 g vařených ..

0268. jahodová, třešňová a jiné marmelády od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 500 g jahod 165 g želírovacího cukru 3:1 1 lžička citronové šťávy ..

0390. makové bochánky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 100g tuku (50g Hery + 50g sádla) 1 vejce 100g cukru trochu so..



Články o pečení:

Postup - hvězdičky

Vykynuté těsto si vytvarujeme do bochánků velkých asi jako dlaň Povrch potřeme vodou nebo bílkem a obalíme v semínkách Ve středu proř&iacu

Jak na motání vánočky od SHana

Hotové těsto rozdělíme - rozvážíme na 9 dílů. Rozdělíme na 4 díly, 3 díly a 2 díly. 4 díly spojíme a opět rozděl&ia

Graham

Kdo vynalezl grahamovou mouku a chléb, aneb trocha historie a poučení nikoho nezabije   Sylvester Graham ( 5. 7. 1794 - 11. 9. 1851) - americký potravinář - p

Jak uchovávat pečivo

Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěn&eacut