Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0182. sádlové rohlíky,uzly, housky ,bulky...od EVA
Autor: EVA.
suroviny: 250 ml mléka 2 žloutky 60 g sádla 1 lžička soli 1 lžička cukru 500 g..

1151. jablečný mřížkový koláč od kvetka.tp
Autor: kvetka.tp
suroviny: 220 ml mléka 100 g másla nebo rostlinného tuku 70 g krystalového cukru 2 ..

0212. housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena.
Autor: Irena.
suroviny: 240 ml mléka 2 vejce 6 lžic másla 3 lžíce cukru (stačí 1,5 lžíce) 1..



Články o pečení:

Svatební pečivo ve světě

Korovai -         je tradiční ukrajinský svatební chléb, který má symbolizovat společenství a kruh života

Glazování - mašlování

Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka   Čím potírat?   Voda - tak voda nám moc les

Pečeme s Dámou - rohlíky

Domácí pekárna nám upeče nejen chleba, ale pomůže nám i s přípravou těsta na rohlíky. Že pekárnu nemáte? Nevadí, těsto mů

Věnec dle loupiti.free.fr

- vypracované a vykynuté těsto si rozdělíme na 9 - 11 dílů - připravíme si misku, kterou umístíme na plech a pomoučíme - jeden d&i