Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0940. bábovka ze zakysané smetany od Baruše
Autor: Baruše
suroviny: 4 vejce 170 ml oleje 2 zakysané smetany (2 x 200 ml) šťáva z půlky citr..

0036. nejen makový závin pro domácí pekárnu
Autor: Milka + František
suroviny: 300 ml mléka 50 g cukru špetka soli 2 rozkvedlané žloutky vlijeme do p..

0155. francouzská bageta od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 450 ml vody 1,5 lžíce medu 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky cukru 800 g hlad..



Články o pečení:

Bagel

- jedná se o pečivo z kynutého těsta z pšeničné mouky, které se nejdříve krátce povaří v oslazené vodě a teprve potom se upeče v t

Třístupňové vedení kvasu dle Svetluska78

Kvas si připravím dle běžného způsobu (já používám recept kde prvních 48 hodin nechám zrát celozrnnou žitnou mouku a vodu a následn

Jak na pizzu od Anndy

Připravíme si jakékoliv těsto na pizzu, zde je recept č. 1454 nebo recepty č.: 28,  217, 223, 238, 263, 412, .... a další najdete pomocí "vyhled&aacu

Baguette, Bageta

- francouzské pečivo, které správně obsahuje pouze vodu, mouku, kvasnice a sůl - bageta je potomek chleba vyvinutého ve Vídni v polovině 19. století