Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0439. rýžová kaše dle aneco
Autor: aneco
suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno..

1468. rohlíky od Želka
Autor: Želka
suroviny: 200 ml vody 60 ml kyšky 6 lžic oleje 2 lžíce sádla 1 lžíce Maizeny ne..

0286. sekaná z pekárny
Autor:
suroviny: 1,5 kg mletého masa 3 vejce 2 stroužky prolisovaného česneku 1 cibule nak..



Články o pečení:

Litevské pečivo

Jeden z nejstarších Litevských potravinářských výrobků byl a je žitný chléb. Tradiční jsou dva druhy žitného  chleba - k

Loupáčky alá Zojirushi

Vykynuté těsto si lehce rukama zpracujeme Rozdělíme na stejné díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku (těsto netrháme,ale krájí

Jak na housky

vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusíme podsyp&aacut

Tekutiny

Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat  několik hodin odstát, aby se chlor odp