Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0737. vdolky od DagmarM
Autor: DagmarM
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1,5 lžičky soli 1 vejce 1 lžíc..

0155. francouzská bageta od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 450 ml vody 1,5 lžíce medu 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky cukru 800 g hlad..

0802. kefírová veka od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 400 g nízkotučného kefíru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 200..



Články o pečení:

Housky trochu jinak

- připravíme si těsto - vyválíme váleček, který na stranách vyválíme hodně do tenka - konce můžeme překřížen&eac

Ostatní suroviny

Otruby / klik -jsou velmi cennou potravinou, protože pomáhají rozvoji bakterální flóry, chrání před rakovinou střev, brání vzniku vř

Postup na sýrové šamróniky (kremrolky)

 zdroj Facebook   Video postup zdroj YouTube   Se šunkou ale i bez - ale vždy sýr... sýr...i šunka ..může být a motáme lehce r

Postup motání housek z jednoho pramene od ivankadav82

1. udělá se váleček,uprostřed uzlík 2. vezmeme vrchní konec válečku 3. zasuneme ho dospod uzlíku,doprostřed 4. vezmeme spodní konec v&aac