Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1160. rozmlsané pečivo od iv@
Autor: iv@
suroviny: 330 ml vody 1 lžička cukru 70 g rozpuštěného sádla 1/2 lžičky sušen..

0767. lužnický mls od DagmarM
Autor: DagmarM
suroviny: 10 lžic vlažného mléka 75 g změklého másla 1 lžíce cukru 4 žloutky ..

0736. selské rohlíky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 350 ml vody 50 ml oleje 330 g polohrubé mouky 300 g pšeničné celozrnné m..



Články o pečení:

Tvarujeme panáčka

Z těsta si vytvarujeme váleček - v horní části uděláme nožem 2 zářezy a vytvarujeme hlavičku - na každé straně nařízneme ručičky -

Motání housek z jednoho pramene od Uursik

         

První pečení

Pekárnu máme zakoupenou, vymytou, případně i vypálenou / klik (není nutné, ale doporučuje se - pozor vždy s formou uvnitř!!!) a návod prostudovan&

Jidáše - motání raka

1. vyválíme si dva válečky - jeden delší tenký a druhý kratší se silnějšími konci 2. kratší vále